Tylko w celu aktualizacji grupy. Udało mi się zresetować wskaźnik serwisowy zgodnie z opisem powyżej. Zanim to zrobiłem, obejrzałem kilka filmów na YouTube i na niektórych z nich podczas procesu wyświetlane były komunikaty o resetowaniu serwisu na ekranie. Jednak w ogóle nie otrzymałem tych komunikatów i wykonałem czynności resetowania, próbując najpierw z otwartymi drzwiami kierowcy, a następnie z otwartymi drzwiami pasażera (jestem w Irlandii, więc RHD), a następnie z włączonym zapłonem przed otwarciem maski i drzwi i tak dalej. W każdym razie, po kilku próbach i braku komunikatu na ekranie potwierdzającego zakończenie resetowania, w końcu wszedłem do menu serwisowego, zszedłem w dół, aby sprawdzić, kiedy przypada następny serwis, i co się okazało, interwał serwisowy został przesunięty o ok. 20 tys. km. więc reset zadziałał. Gdyby tylko nowy interwał można było osiągnąć przed wymianą oleju!!!! Ale to zupełnie inny temat!!!! Aha, i przy okazji jeszcze jedna rzecz, wymiana oleju i filtra w silniku Ingenium jest bardzo prosta. Nie bój się zrobić tego samemu.