Discovery Sport Forum banner

SOS Ograniczona funkcjonalność

45K views 16 replies 10 participants last post by  mpbdisco  
#1 ·
Właśnie otrzymałem ten kod w moim 2015 DS L550.

Czytałem różne posty tutaj i na forach Evoque i wydaje się, że jest to powszechny problem, najprawdopodobniej moduł telematyczny wymaga wymiany lub akumulatory zapasowe wymagają wymiany.

Czy ktoś wie, gdzie moduł i baterie znajdują się w samochodzie? Czy to również coś, co może zrobić w miarę kompetentny majsterkowicz?

Naprawdę nie chcę płacić cen dealerskich, skoro można dostać używane urządzenia na eBayu za mniej niż godzinę pracy u dealera.

#2 ·
Właśnie otrzymałem ten kod w moim 2015 DS L550

Czytałem różne posty tutaj i na forach Evoque i wydaje się, że to powszechny problem, najprawdopodobniej moduł telematyczny wymaga wymiany lub akumulatory zapasowe wymagają wymiany.

Czy ktoś wie, gdzie moduł i akumulatory znajdują się w samochodzie? Czy to również coś, co może zrobić rozsądnie kompetentny majsterkowicz?

Naprawdę nie chcę płacić cen dealerskich, skoro można kupić używane urządzenia na eBayu za mniej niż godzinę pracy u dealera.
Cześć kolego,
Mam ten sam problem z ograniczoną funkcjonalnością SOS, kupiłem samochód z aukcji, który został "skradziony i odzyskany", odkąd mam samochód, zawsze pokazywał mi na desce rozdzielczej "Ograniczona funkcjonalność SOS", wymieniłem akumulator i wciąż to samo... w ciągu ostatnich 2 miesięcy próbowałem znaleźć "Jednostkę Sterowania Telematyką", ponieważ błąd pochodzi stamtąd, jak dużo o tym czytałem i w końcu dziś wieczorem ją znalazłem, znajduje się w bagażniku po stronie kierowcy, gdzie tak naprawdę nie masz dostępu, musisz odkręcić 2 śruby na dole, które trzymają plastik, a następnie delikatnie pociągnąć osłonę i możesz ją zobaczyć najpierw pod oknem!
Mój problem polega na tym, że kable CZERWONY i Niebieski były odłączone, a także brak akumulatora zapasowego, spróbuję jakoś kupić akumulator i włożyć go z powrotem i wrócę z aktualizacją, aby dać ci znać, czy mogę pozbyć się "Błędu" czy nie!
Pozdrawiam

#3 ·
Cześć kolego,
Mam ten sam problem z ograniczoną funkcjonalnością SOS, kupiłem samochód z aukcji, który został "skradziony i odzyskany", odkąd mam samochód, zawsze pokazywał mi na desce rozdzielczej "Ograniczona funkcjonalność SOS", zmieniłem akumulator i wciąż to samo... w ciągu ostatnich 2 miesięcy próbowałem znaleźć "Jednostkę sterującą telematyką", ponieważ błąd pochodzi stamtąd, jak dużo o tym czytałem i w końcu dziś wieczorem ją znalazłem, znajduje się w bagażniku po stronie kierowcy, gdzie tak naprawdę nie masz dostępu, musisz odkręcić 2 śruby na dole, które trzymają plastik, a następnie delikatnie pociągnąć osłonę i najpierw widać ją pod oknem!
Mój problem polega na tym, że kable CZERWONY i Niebieski były odłączone, a także brak akumulatora zapasowego, spróbuję jakoś kupić akumulator i włożyć go z powrotem i przyjdę z aktualizacją, aby dać ci znać, czy mogę pozbyć się "Błędu" czy nie!
Na zdrowie
Mam ten sam problem. Kupiłem samochód z aukcji i dostaję ten sam błąd. Czy wiesz, gdzie te trzy kable są podłączone?

7736

#13 ·
Czy to strona kierowcy, czyli prawa strona patrząc do bagażnika?
Tak, myślę, że mówią o prawej stronie. Dwie śruby, aby dostać się za panel.
Jeśli ktoś to sprawdza, czy był tam również akumulator?
Czy można wymieniać te urządzenia, czy trzeba je przeprogramować przy montażu nowego?
Pomyśl o tym tylko wtedy, gdy urządzenie może być wadliwe, aby pozbyć się komunikatu.