Restricted Performance Warning - Land Rover Discovery Sport Forum
User Tag List

 2Likes
  • 1 Post By Paul
  • 1 Post By bruce
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 02-17-2018, 11:35 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Restricted Performance Warning

We have seen this warning a few times the last couple weeks, mostly during colder days. Has anyone seen this warning or know what it is actually indicating? We talked to a LR tech and they said it was just a sensor that was giving a fault due to the cold weather. He could not tell us what was being restricted.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lr warning.jpg
Views:	736
Size:	110.0 KB
ID:	6546  
KorbenDallas is offline  
post #2 of 8 Old 11-22-2018, 12:43 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I ve already met this problem. i think because you installed a chiptunning to add more power but the power configured is more than engine capacity
titof is offline  
post #3 of 8 Old 01-26-2019, 06:14 PM
Junior Member
 
FirenziRed's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yes it happened to me this past weekend -18F in Lake Placid. You lose all acceleration - even flooring it going up a hill moderate at 60mph you lose speed on the highway (dangerous imo) When temp warns above 0 degrees restart car and all is well. Pretty much sucks and disappointed with LRDS. 2018 model.
FirenziRed is offline  
 
post #4 of 8 Old 01-29-2019, 03:56 AM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I am also getting this warning this morning after overnight parking in the cold weather. temperature outside was 0 Deg. While starting giving the warning message as restricted performance but not accelerating properly on hightway. need to travel back home 70 miles in this warning condition. any help appreciated.
vtsakthi2004 is offline  
post #5 of 8 Old 01-29-2019, 08:32 PM
Junior Member
 
bluebowtie67's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: All over, USA
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I got this and then some at only 3,000 miles on my 2018. Result: the dealer said there was supposed to be a software update released by Nov 2018 to fix turbo/transmission issues. That was SoCal, now I'm in Virginia and they have no idea what I'm talking about regarding an update. Anyone hear different?

Here's a video I just posted to show my compound issue, and more info in the description:

Also, heads up MODs, I think a lot of things like this are being posted in other sections of the site.. some by MEEeeee. Kinda clunky layout.

2018 DS HSE Dynamic
bluebowtie67 is offline  
post #6 of 8 Old 01-31-2019, 09:15 AM
Junior Member
 
UtraStyle's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Iowa
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
We had a performance restriction during one trip. We noticed that the temp gauge was reading well below (20-30 degs) the actual temp. Thankfully, the temp gauge would return to actual temp pretty quick (1-2 minutes), and driving was normal. Our dealer applied a transmission software update, and the issue hasn’t recurred.
We have only done trips above 0 degs, so it may have a restriction somewhere below that temp.

UtraStyle
2017 Discoball HSE Lux
235/55 R19 Pirelli Scorpion Verde
255/55 R18 Blizzak DM-V2
UtraStyle is offline  
post #7 of 8 Old 02-01-2019, 11:46 AM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: NJ, USA
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
nonsense if the dealer says this is sensor malfunction due to cold weather..... replace the sensor if defective.
What kind of car can't be operated in freezing temperatures ??

knock on the wood...I have had a number of weird problems but not this one....been cold here in NJ last few days...down to 4F which is about -16C
My car started OK but I let it warm up before driving it..... even then was very gentle for the first few miles (lucky I live in a quiet area with 25mph speed limit...barely any cars at 7AM so I wasn't blocking the traffic...LOL )
Car was surely making weird noises and engine was struggling...but within a few minutes all good.
loire17 likes this.
Paul is online now  
post #8 of 8 Old 02-01-2019, 05:07 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
my wife purchased a 2018 discovery sport from dealer in vaughan ontario in november 2018 and its been nothing but problems with only 3900 km its been back to the shop on a flat bed since we are 7 hours north 3 times with all similar issues they've
reprogrammed and changed sensors and solenoids and promissed us everything would be fine. we received back on a friday night on the flat bed took it out for test drive just to find out it had no performance next morning started up with engine light on. its our first land rover we've had gmc denali, ford expeditions with no issues we figured we would try something different well what a big mistake. oh and get this every time the vehicle goes back to dealer we need to rent a vehicle pay out of pocket and wait for land rover to pay us back ha and they say this is HIGH END VEHICLE my ass my opinion is there all junk. if someone doesn't like my comments your more then welcome to call me BRUCE 1-705-568-7796
loire17 likes this.
bruce is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Land Rover Discovery Sport Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome