Navigation Card Problems anyone? - Land Rover Discovery Sport Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 Old 09-23-2015, 05:58 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
(Thread Starter)
Navigation Card Problems anyone?

My navigation system works great so far as a whole- but the card is in the console between front seats and it doesn't have a cover, it's exposed and easily touched. (a design flaw according to dealer) That being said, I haven't put anything in the space or even opened the console because I didn't want anything to touch the card. Still a few times a week the system says the "card is unreadable" and do I want to "retry" which resets the whole system.

sending it in for repair next week for that and the "rattling"

wondering if anyone else is having probe with this?
Ladybird is offline  
post #2 of 13 Old 09-23-2015, 06:15 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 122
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Haven't heard of anyone having this problem yet, have you tried contacting the dealer to see what they have to say about what can be done.
Jack is offline  
post #3 of 13 Old 09-23-2015, 07:19 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
(Thread Starter)
Thx for response, they are picking up the car to look at it next week.
Ladybird is offline  
 
post #4 of 13 Old 10-04-2015, 03:46 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
This has been a problem for me since I received the vehicle a month ago. In fact, I got an unreadable card message once while driving. This is a major flaw, especially if you don't know were you are. I have to take it in to see what they can do.
Andrew
marstech111 is offline  
post #5 of 13 Old 10-13-2015, 02:21 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
(Thread Starter)
I just had my car in to the dealer. They could not fix it right away after a few days of tests. They said the need to replace the "audio module interface" and it will take a few weeks to get the piece in. At least they fixed the squeaking in the back.
Ladybird is offline  
post #6 of 13 Old 10-15-2015, 12:57 AM
Senior Member
 
DiscoDisco's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 486
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Garage
This has happened to me once in my 15. Im in a 16 service loaner right now. Had it for a week and its done that 3-4 times. There is a SDD update available. Im not sure if it fixes that but I did ask my dealer to do it.

Let us know if the module replacement fixed it.

Disco Disco!!
Good Good!!

Last edited by DiscoDisco; 10-15-2015 at 01:03 AM.
DiscoDisco is offline  
post #7 of 13 Old 10-18-2015, 12:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
I was told they are creating a cover for that card as it is a design flaw it sits exposed.

As for updates I was sent away being told there weren't any for the vehicle so who knows what is really going on other than many owners are experiencing issues out there.

Nothing is ever perfect but pretending like these things are not happening just turns a simple situation into an unfortunate and a bad one.
Neil is offline  
post #8 of 13 Old 11-18-2015, 10:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
I had the SD card read error for the last few months. I am supposed to get my car back tomorrow with it repaired. They replaced the SD card reader and say it is working fine now. I also have a fuel reading error. I cannot put more than 14 gallons in the tank at empty. Supposedly this new reader has fixed it, however, I am doubtful. I have had my DS HSE Lux for 5 months and it has spent over 30 days in the shop working on these issues.
ElleIndeed is offline  
post #9 of 13 Old 02-02-2016, 01:12 PM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Concord, MA
Posts: 92
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Are you folks still experiencing the SD card error? I had mine fixed at the dealer last week, now it's returned, but only on engine startup. This is incredibly frustrating. I'm curious about how people's experiences are unfolding so far.
jsyteng is offline  
post #10 of 13 Old 02-02-2016, 07:09 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 295
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 53 Post(s)
My GPS was not able to find Baltimore, MD and had it marked as a dead zone with 0 as the longitude and latitude.

My dealer had my Disco for 2 days and said it is now resolved after multiple updates. They said they had to call LandRover.
DrJJC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Land Rover Discovery Sport Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome